TwitterFacebookYoutube

Nieuws

Aan het begin van dit Scoutingseizoen hebben we een crowdfundingsactie voor de renovatie van de buitenruimte van het troepenhuis gelanceerd. Om het Scoutingspel voor de jeugdleden de komende jaren veilig én leuk te houden, was een grondige renovatie van de buitenruimte achter ons troepenhuis hard nodig. We mogen terugkijken op een zeer geslaagde crowdfundingsactie! Er is genoeg geld ingezameld om de renovatie al uit te kunnen voeren. Binnenkort zullen de laatste werkzaamheden worden verricht en zal de kampvuurplaats voorzien worden van een vlaggenmast en vuurschaal. Wij willen iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken! Zonder jullie bijdragen hadden we dit niet kunnen doen.

Naast de bijdragen van leden, ouders, vrienden en andere betrokkenen van Scouting Niftarlake zijn ook bijdragen ontvangen van Socubel, kfHein Fonds en Het ING Nederland Fonds. Waarvoor ook veel dank. Tot slot: de realisatie is mede mogelijk gemaakt door de professionele hulp en sponsoring van Wisse Tuinen; heel erg bedankt, het is erg mooi geworden!

Op zaterdagmiddag 24 juni zal de gerenoveerde buitenruimte feestelijk geopend worden. Hierbij is iedereen van harte welkom. Het exacte tijdstip maken we binnenkort bekend.

Felien, Saskia en Elly

Gerenoveerde buitenruimte

In het weekend van 4-6 november gingen de welpen op kamp. Een kamp waarin ze heel veel spannende dingen gedaan hebben en zelfs een professor hebben gered.

Een aantal weken geleden kregen de welpen informatie thuisgestuurd. Professor Uitvinder B. Feringa zat vast in de tijd! Omdat hij een behoorlijke kluns is, had hij het in zijn hoofd gehaald om een tijdmachine te bouwen en deze van binnen te laten ontploffen.. Precies op het moment dat hij ergens in de toekomst zat! Omdat de professor geen speciale middelen mee had in de tijdmachine kon hij deze niet maken. Toch wilde hij graag naar huis en heeft daarom contact gezocht met de welpen.

Uitvinderskamp welpen

Op zaterdag 5 november heeft de hele groep zich ingezet voor een succesvolle Actiedag. Er zijn heel veel auto's gewassen, koekjes en taarten gebakken en sleutelhangers geknoopt. Deze acties maakten onderdeel uit van de crowdfundingsactie ten behoeve van de renovatie buitenruimte troepenhuis!

Update 19 november. Mede dankzij financiële bijdragen van kfHein,fonds en Stichting Socubel Breukelen hebben we een flinke sprong gemaakt: de huidige tussenstand bedraagt € 3175! Dat betekent dat we nog maar € 1000 van ons doel verwijderd zijn. Help mee om de renovatie te realiseren en shop de komende decemberdagen online via SponsorKliks.

Crowdfunding teller

Afgelopen zaterdag gingen de welpen samen met de zeeverkenners en wilde vaart naar de open dag van het Maritiem Instituut Nederland in Wageningen (MARIN). 's Ochtends vroeg vertrokken we naar Wageningen, maar niet vanaf het troepenhuis. De leiding had namelijk een bus geregeld voor de welpen en zeeverkenners (wilde vaart ging met auto's)! De bus vertrok vanaf de Markt, waar alle kinderen zich al verzameld hadden.

Na een leuke busreis met muziek en vrije toegang tot de microfoon voor de leiding kwamen we aan in Wageningen. Bij aankomst kregen we allemaal een speurroute. Hier stonden vragen op die de kinderen konden beantwoorden tijdens het bezoek. De kinderen waren al in groepen van 6 ingedeeld, welke ieder een leiding meekreeg. Tijdens onze tocht door het Maritiem Instituut kwamen we veel indrukwekkende dingen tegen. Zo zagen we kolossale waterbassins van wel 30 meter diep die gebruikt worden voor simulaties met schepen! We konden achter de schermen meekijken met alle technische snufjes, zo ook bijvoorbeeld het mechanisme van een duikboot. Een heel team van de TU Delft maakte onze welpen enthousiast voor techniek met een high-tech éénpersoonsduikboot.. Dit vonden ze erg interessant!

Er was veel te doen. Buiten konden de kinderen hun eigen bootjes knutselen van piepschuim, propellors en elastiek. Er was echte zeemansmuziek, touwen waar de kinderen overheen konden balanceren, een drijf-in bioscoop, virtual reality brillen en Minecraft waarbij de kinderen hele steden op het water konden ontwerpen.

Na een lange dag was iedereen wel uitgeteld. Rond 16:00 uur vertrokken we uit Wageningen, nadat iedereen zijn speurtocht inleverde en een cadeautje ontving, in een veel rustigere bus dan op de heenweg. Evenveel kinderen, de helft van het geluid.

We vonden het een erg leuke dag. Onze speciale dank gaat uit naar Jeroen en Lian van Dijk voor de enorme korting op de bus en de begeleiding!

MARIN oktober 2016

Met de start van het nieuwe seizoen, start Scouting Niftarlake ook de crowdfundingsactie: renovatie buitenruimte troepenhuis!
Om het Scoutingspel voor de jeugdleden de komende jaren veilig én leuk te houden, is een grondige renovatie van de buitenruimte achter ons troepenhuis hard nodig.

Wat moet er gebeuren?

• verzakte grond ophogen
  • opnieuw bestraten
  • brandtrappen opnieuw stutten