TwitterFacebookYoutube

meedoen-banner

Nieuws

In het weekend van 30 juni tot 2 juli waren de beren- en wolvenwelpen samen op zomerkamp, en wel helemaal naar Dieren. Het thema van het kamp was Willy Wonka (van de chocoladefabrief). Het was een kamp vol gezelligheid, lekkernijen, toffe activiteiten en enthousiaste welpen!

Vrijdagavond kwamen de kinderen aan op het terrein. Na een echt handelsspel, waarin gehandeld werd in snoep en chocolade, met Wonka's als valuta, hebben we onze slaapspullen klaargelegd, het terrein verkend en genoten bij het kampvuur. De welpen moesten op tijd naar bed, want de volgende dag zou intensief worden. Uiteraard heeft de leiding tot diep in de nacht moeten surveilleren om ook de laatste dondersteentjes stil te krijgen.

Zaterdag 24 juni is het seizoen afgesloten met een feestelijke barbecue met leden, ouders en kaderleden. Tevens is de buitenruimte, die het afgelopen Scoutingseizoen is opgeknapt, officieel geopend. Het opknappen van de buitenruimte was mogelijk door een geslaagde crowdfundingsactie. 

Crowdfundingsactie
Tijdens de Groepsraad van juni 2016 hebben onze kaderleden de wens geuit om een kampvuurkuil te realiseren. Een wens die al langer borrelde, maar waarvoor geen financiële middelen beschikbaar waren. Na die Groepsraad zijn Elly, Felien en Saskia aan de slag gegaan om te kijken wat er via crowdfunding mogelijk zou zijn en wat er, rekening houdend met de locatie, mogelijk is. De actie is door de hele groep opgepakt en door middel van grote en kleine activiteiten is een heel mooi bedrag opgehaald. 

Steun fondsen
Naast deze acties is ook een beroep gedaan op de financiële ondersteuning van fondsen die Scouting een warm hart toedragen. Wij danken Stichting SoCuBelKFHein fonds en het ING Nederland Fonds voor hun bijdragen. 

Opening buitenruimte

Professionele uitvoering
Door de inzet van veel ouders en de professionele expertise van Wisse Tuinen konden in het voorjaar de eerste werkzaamheden uitgevoerd worden. De laatste maand is de buitenruimte afgerond met het plaatsen van een vlaggenmast en de aanschaf van nieuwe banken voor rond de kampvuurkuil.

Zomerkampen
We kijken terug op een succesvolle actie, een mooi Scoutingseizoen en een gezellige afsluiting. Komend weekend gaan de welpen al op zomerkamp en in juli gaan ook de landscouts, zeeverkenners en wilde vaart op zomerkamp. We wensen hen veel kampplezier!

Marshmallows boven het kampvuur

 

Ben jij een jongen of meisje tussen de 7 en 12 jaar? Kom dan van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus 2017 naar de Spel3daagse en laat je uitdagen!

Tijdens deze wereldreis ga je spannende en uitdagende dingen doen met andere kinderen van jouw leeftijd. Scouting Niftarlake organiseert deze Spel3daagse, waarin we verschillende leuke uitdagingen aanbieden voor jongens en meiden! Vind jij het leuk om actief aan de slag te gaan, om met anderen buiten te spelen, nieuwe dingen te doen en te zien wat jij zelf allemaal kan? Ga dan onze Grenzeloze uitdaging aan!

Spel3daagse

Spel3daagse 2017 is helemaal gratis. Inschrijving voor deelname aan de Spel3daagse is nu mogelijk; wees er snel bij want het aantal plekken is beperkt! Je kunt je inschrijven op spel3daagse.nl

Kom helpen!

De Spel3daagse wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Wil je er samen met ons een onvergetelijk evenement van maken? Meld je dan aan! Hulp in alle vormen is welkom: als lid van het organisatieteam in de voorbereiding, maar ook op (een van) de dagen zelf bij het begeleiden van de spellen, als EHBO'er, in een ondersteunende rol (logistiek, catering), etc.

Heb je vragen over de Spel3daagse? Kijk op spel3daagse.nl en/of neem contact met ons op.

Aan het begin van dit Scoutingseizoen hebben we een crowdfundingsactie voor de renovatie van de buitenruimte van het troepenhuis gelanceerd. Om het Scoutingspel voor de jeugdleden de komende jaren veilig én leuk te houden, was een grondige renovatie van de buitenruimte achter ons troepenhuis hard nodig. We mogen terugkijken op een zeer geslaagde crowdfundingsactie! Er is genoeg geld ingezameld om de renovatie al uit te kunnen voeren. Binnenkort zullen de laatste werkzaamheden worden verricht en zal de kampvuurplaats voorzien worden van een vlaggenmast en vuurschaal. Wij willen iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken! Zonder jullie bijdragen hadden we dit niet kunnen doen.

Naast de bijdragen van leden, ouders, vrienden en andere betrokkenen van Scouting Niftarlake zijn ook bijdragen ontvangen van Socubel, kfHein Fonds en Het ING Nederland Fonds. Waarvoor ook veel dank. Tot slot: de realisatie is mede mogelijk gemaakt door de professionele hulp en sponsoring van Wisse Tuinen; heel erg bedankt, het is erg mooi geworden!

Op zaterdagmiddag 24 juni vanaf 17:30 uur zal de gerenoveerde buitenruimte feestelijk geopend worden. Hierbij is iedereen van harte welkom. Meer details volgen binnenkort.

Felien, Saskia en Elly 

Gerenoveerde buitenruimte

In het weekend van 4-6 november gingen de welpen op kamp. Een kamp waarin ze heel veel spannende dingen gedaan hebben en zelfs een professor hebben gered.

Een aantal weken geleden kregen de welpen informatie thuisgestuurd. Professor Uitvinder B. Feringa zat vast in de tijd! Omdat hij een behoorlijke kluns is, had hij het in zijn hoofd gehaald om een tijdmachine te bouwen en deze van binnen te laten ontploffen.. Precies op het moment dat hij ergens in de toekomst zat! Omdat de professor geen speciale middelen mee had in de tijdmachine kon hij deze niet maken. Toch wilde hij graag naar huis en heeft daarom contact gezocht met de welpen.

Uitvinderskamp welpen

Subcategorieën

Spel3daagse blog

Verslag van de Spel3daagse, die donderdag 20 t/m zaterdag 22 augustus 2015 in Breukelen plaatsvond.

Tijdens de Spel3daagse van 2015 gingen 60 kinderen uit Breukelen en omgeving drie dagen 'op wereldreis'. Deze uitdagende reis leidde van Europa naar Afrika, Amerika, Azië, het Midden Oosten en zelfs Oceanië. Hiervoor kregen alle deelnemers een eigen paspoort, zodat ze bij konden houden welke landen ze allemaal bezochten. Hieronder vind je het blog dat we tijdens de Spel3daagse hebben bijgehouden.

Bekijk hier een uitgebreide fotoserie.