TwitterFacebookYoutube

Verslag Spel3daagse 2015

Spel3daagse blog

Verslag van de Spel3daagse, die donderdag 20 t/m zaterdag 22 augustus 2015 in Breukelen plaatsvond.

Tijdens de Spel3daagse van 2015 gingen 60 kinderen uit Breukelen en omgeving drie dagen 'op wereldreis'. Deze uitdagende reis leidde van Europa naar Afrika, Amerika, Azië, het Midden Oosten en zelfs Oceanië. Hiervoor kregen alle deelnemers een eigen paspoort, zodat ze bij konden houden welke landen ze allemaal bezochten. Hieronder vind je het blog dat we tijdens de Spel3daagse hebben bijgehouden.

Bekijk hier een uitgebreide fotoserie.

Het is zover! Na lang wachten en veel voorbereiding heeft Marc Witteman, de burgemeester van gemeente Stichtse Vecht, vanmorgen het lintje doorgeknipt waarmee de slagboom geopend werd; de Spel3daagse is officieel begonnen! 

s3d burgemeester

De komende drie dagen staan in het teken van een wereldreis en ook de burgemeester stapt met ons in het vliegtuig. Hij loopt namelijk stage deze ochtend! In Boom & Bosch begeleidt hij, samen met de andere vrijwilligers, de spellen die de kinderen op hun reis spelen. 

Met 60 deelnemers is de reis volledig volgeboekt en gaan we leuke en zonnige dagen tegemoet!

s3d2015 opening

Het is vandaag heerlijk weer om buiten te spelen! De groep die vandaag op het troepenhuis begint speelt daarom eerst een potje Hollandse Leeuw. 

Aan het begin van het spel staat 1 persoon in het midden van het veld en diegene roept heel hard: "Hollandse leeuw!!". Zodra de overige kinderen dat horen, moeten ze naar de overkant rennen. Ondertussen kunnen ze door degene die in het midden staat opgetild worden, en zodra dat gebeurt horen ze de volgende ronde bij hem. 

Degene die het laatst overblijft wint!

Hollandse Leeuw!

Als de kinderen naar binnen lopen zien ze allemaal gekleurde balletjes op de grond liggen. Terwijl ze zich afvragen waarvoor die zijn, krijgen ze wat drinken. Daarna wordt verteld dat ze 'Hungry Hippos' gaan doen, een spel waarbij ze zoveel mogelijk gekleurde balletjes moeten verzamelen.

Ze liggen hiervoor op een plank met wieltjes en worden 'afgevuurd' door hun teamgenoten, verzamelen door middel van een bak zoveel mogelijk balletjes en worden dan weer door hun teamgenoten teruggetrokken (met een touw).

 Hungry Hippo 

Daarna worden er klimtuigjes aan het plafond gehangen en gaan de kinderen bungee-voetballen. Dat is voetbal, met de extra uitdaging dat je met een bungeekoord aan het plafond hangt en hierdoor maar beperkt kunt bewegen. 

 Bungee-voetbal

Terwijl de ene groep in het troepenhuis speelt, reist de andere groep door de continenten op Boom&Bosch. Een van die continenten is Afrika, waar twee activiteiten met vuur zijn. 

Bij de ene post maak je je eigen vuurtje! Zodra het vuurtje brandt mag je er marshmallows en knakworstjes op bakken. En lekker opeten natuurlijk!

Vuurtje maken

Bij de andere post krijg je een plankje hout en een metalen pen. Je legt de pen in het vuur en zodra die gloeiend heet is, druk je ermee in het hout. Daarmee ontstaat een brandplekje en op die manier kun je je naam schrijven! 

 s3d hout branden

Durven de wereldreizigers onderweg een touwbrug over te steken? Jazeker! In een tuigje gehesen en veilig gezekerd lopen ze allemaal over het touw, van de ene naar de andere boom.

Touwbrug

De volgende uitdaging is de krokodillenoversteekplaats. Om de rivier over te steken moet je je een veilige weg banen, tussen de krokodillen door. Maar .. waar zitten de krokodillen? Dat weten de reizigers niet. Dus pas op: als je een verkeerde stap zet bijt de krokodil een been eraf en moet je hinkelend verder. Je hebt maar twee benen dus bij twee fouten ben je af en mag je teamgenoot een poging doen. 

Krokodillenoversteekplaats